Роберт Пиктон, познатији као Вили, секао је и млео своје жртве, углавном проститутке и наркоманке, а затим би њихове остатке бацао свињама. Он је ових дана, из затвора у којем се налази, објавио мемоаре, а згрожене породице жртава тражиле су да се књига повуче из продаје. У наставку доносимо појединости о монструозном убици и његовим убиствима.
Између 1995. и 2001. године, серијски убица Роберт “Вили” Пиктон убио је најмање шест жена у Канади. Све жене биле су познате зависнице од дроге и проститутке из злогласне ванкуверске четврти “Лоw Трацк”.

Пиктон би покупио жртву на улици, а намамио би их дрогом и новцем. Потом би их одвео на своју фарму свиња где би их силовао, а затим задавио или упуцао. Али то није био крај Вилијевог злочиина. Нјихова тела би затим раскомадао у својој кланици, а њихове остатке давао свињама да их поједу.

Док коначно није ухваћен, из те четврти је нестало више од 60 жена, а након истраге Пиктон је оптужен за убиство 27 жена, али је на крају осуђен само за убиство њих шест.

Пиктон од 2007. године издржава доживотну затворску казну, а ових је дана шокирао јавност, нарочито породице жртава након што је објавио своју књигу мемоара. Објавио је сам у електронском издању на “Амазону”, а након што су згрожене породице реаговале, “Амазон” је књигу повукао из продаје.

Пиктон се, пре него што је постао серијски убица, обогатио од бизниса са фармом свиња, односно обогатио се од свог породичног бизниса, али је временом посао скоро потпуно занемарио и завршио је тако да је тек повремено свињско месо и свињске производе продавао комшијама.
Канадска полиција је 1999. године добила дојаву да Пиктон и његова браћа у замрзивачима држе људско месо, али упркос томе што су добили полицијски налог за претраживање никада га нису обавили, објавио је еxпресс.хр.

Почетком фебруара 2002. године Пиктон је ухапшен након што је полиција због држања оружја претражила фарму и нашла ствари које су припадале једној од несталих жена. Затим је суд издао нови налог за претрагу, па су тако пронађени посмртни остаци неких жртава, попут лобања које су биле исечене на пола, а у којима су се налазили остаци руку и ногу.

Пронађено је 33 различитих ДНК узорака, зуби, као и делићи крваве одеће која је припадала жртвама. Полиција је пронашла и неколико пиштоља и вибратора.

Док је био у притвору Пиктон је испричао прикривеном полицајцу који је глумио затвореника, који је делио ћелију са њим, да је желео да убије још једну жену како би број својих жртава заокружио на 50, чиме је признао да је починио чак 49 убистава.


Полиција је то признање снимила скривеном видео камером, а снимак је касније на суду послужио као доказ на суђењу које је почело 30. јануара 2006. године.

Због доказа који су били уништени, с обзиром на то да је са телима жртава хранио свиње, а према неким исказима осим што би их раскомадао, Пиктон би их и самлео, међутим могао је да се брани да није крив, па је тако на крају осуђен само за убиство 6 пронађених жртава.

Због овог случаја канадска полиција и правосуђе добили су бројне критике јер нису реаговали раније, пре свега због тога што први пут када су имали прилику нису претражили Пиктонов посед, а и остали су прилично инертни након нестанка бројних жена близу мјеста где је живео Пиктон.

Породице страдалих жена никада нису могле да их сахране јер њихових тела нема, а након објаве да Пиктон објављује књигу, породице су прве дигле глас. Амазон је толиком брзином повукао његове мемоаре из продаје да се у пар сати док је књига била у продаји на њиховом wебу није продао ниједан примерак.


(аваз)