ИЗУМ, којим се лечи пет врста најопаснијих тумора, на ком је радио последње две и по деценије, професор Хаџи Богдан Тодоров (70) испробао је и на себи. Пре две године дијагностикован му је тумор простате и метастаза рака на костима! Иако по занимању није лекар, већ нуклеарни физичар, одлучио је да и своју болест проба да победи необичним проналаском. И успео!
На месту тумора за кожу је фластерима причврстио гумену полулопту, калоту. Након осам месеци држања ове, заправо дечје играчке, деловањем фокусиране енергије, природног зрачења, тумор је, како каже, сасушен. Анализе тумор-маркера то су и потврдиле. Нестале су и метастазе! Како за "Новости" у својој исповести каже, без операције, зрачења и хемотерапије.
- Код мене је детектован карцином простате, а по резултатима сам имао негде око три месеца живота - каже Тодоров. - Тај мушки хормон ПСА који се прати и који је одговоран за канцер простате, за месец дана је пао од 260 на 2,73, а то значи да је 100 пута смањен. Теоретски, ја сам здрав!
Професор Тодоров не жели да га прозивају надрилекаром, јер иако је за последњих 25 година излечио око 150 људи, свој изум никада није наплаћивао и даље га поклања свакоме коме је потребан. Осим тога, за овај патент је, на врхунској изложби проналазача у Русији, добио златну медаљу од жирија руских онколога. Уз опис проналаска, приложио је и доказ о успешности његове примене.
- Зрачење је моја област, али сам се доста бавио и древним источњачким вештинама које трају хиљадама година - прича нам Тодоров. - Усмеравањем акупунктурне енергије на место на ком се налази тумор практично стварам тумор на тумору.
Он прво почиње да буја, болови су јаки, али након тога почиње да се суши и да нестаје. Понекада је процес застрашујућ, јер код појединих малигних младежа долази до пуцања и цурења, а тек затим до сушења.
Наш саговорник тврди да је до сада успешно лечио пет врста тумора - простате, рецидив тумора на мозгу, рак коже, малигне промене на брадавицама и младежима и тумор дојке. Пре свега је, како каже, почео да "лечи" воду и посебним односом магнета и зрачења, патентирао уређај, врсту филтера који смекшава воду. За овај изум добио је златну медаљу, а он и његова деца проглашени су витезовима Краљевине Белгије.
- То је такозвана жива вода, а идеално је користити је уз лечење калотом - каже Тодоров. - После "лечења" воде почео сам да се бавим лечењем тумора. Моја прва "пацијенткиња" пре више од две деценије имала је малигни младеж. Жива је и здрава, а рак јој се никада није вратио.
Пре руског признања његов изум признат је као евроазијски патент и одобрен патент за употребу. Енергија, зрачење које се успоставља постављањем калоте, може да буде појачано и до 1.000 пута.
- Знао сам да би већина лекара била страшно љута да им неко од мојих пацијената каже шта раде и која их је будала натерала на то - прича Тодоров.
- Ипак, и сами лекари траже за себе и своје помоћ када им загусти.
Памти случај жене са раком дојке која је желела да проба овај метод.
- Првих неколико недеља, потврђено је, тумор се премештао, лутао по дојци - каже наш саговорник.
- Дословце је бежао од поља усмерене енергије, али смо калоту упорно премештали јурећи тумор. Тек када је укроћен, почео је да нестаје. Када је у питању она врста тумора, где се појављују пликови на дојци, залепи се мој изум, сачекамо 10 до 15 минута, почну болови и печење.
А онда, за неколико месеци, то се провали, исцури - оно што би иначе ушло у организам исцури напоље, а ако има више, а обично има, преселимо на друго место на дојци. То је само један пример, и већ је дало у пракси добре резултате.
"РЕШЕЊЕ" ЗА БОЛЕСТ
Тодоров је патентирао склоп калотасто-купастих конструкција за исушивање тумора усмеравањем природног зрачења.
n Плашт (P,P) пресечене купе (K,K) постављен под правим углом на осу (00,00) провучену кроз одабрану централну тачку (C) тумора (T)
n У овом случају ширине (L1,L1) су међусобно једнаке, а калота (KA,KA) са отвором (OTV,OTV) наставља на пресечену купу (K,K) и са полупречником (R,R) калоте (КА,КА), долази до централне тачке (C) тумора (T).
НЕВЕРОВАТНО, АЛИ ИСТИНИТО
- ЗНАМ да вам све ово звучи невероватно, али је истинито - кроз смех нам говори Тодоров, иначе веома весео, дружељубив и духовит човек.
Осим што је патентирао и регистровао неколико изума, на Универзитету у Новом Саду годинама је био редован професор, касније је радио и у фирми МИНЕЛ, а две деценије пре пензије провео је у Заводу за интелектуалну својину. Био је начелник Одељења за општу и техничку електротехнику.
ЛЕКАР У ДУШИ
КАКО су сви у његовој породици деценијама уназад били лекари, ветеринари, фармацеути, то се очекивало и од Хаџи Богдана. Не крије да је избором нуклеарне физике разочарао родитеље, али на крају је и сам упливао у медицинарске воде. Сумња, међутим, да ће га ико заменити. Ћерка Смиљка и син Милош, професори у новосадским школама, с којима је патентирао прве изуме, ипак не показују жељу да наставе да се тиме баве.